ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KUŞKONMAZLI SOMON FİLETO

Kuşkonmazlı Somon Fileto

Kuşkonmazlı somon fileto

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuşkonmazlı Somon Fileto Tarifi İçin malzemeler

  • 80 g somon fileto
  • Himalaya tuzu
  • 1 portakal
  • 4-5 adet kuşkonmaz
  • 2 portakalın suyu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Kuşkonmazlı Somon Fileto Nasıl Yapılır?

  • Kuşkonmazı temizledikten sonra buzlu suyun içinde 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içine atın. 3 dakika haşladıktan sonra süzüp tekrar buzlu suyun içine aktarın. Buzlu suyun içinden 1 dakika sonra çıkartın.
  • Somon filetosunun her iki yüzüne de tütsülenmiş Himalaya tuzu serpin. Kapağını kapatıp buzdolabına alın ve 1 saat kadar dinlendirin. Izgara tavaya çok az zeytinyağı ekleyin ve somon filetoyu arkalı önlü hafif kızartın.
  • Portakalın suyunu, şekeri ve nişastayı sos tenceresine alın. Orta ateşte, yoğun bir kıvam elde edene kadar, yani jöle kıvamı alana dek pişirip ocaktan alın. Füme somonu servis tabağına yerleştirin. Üzerine incecik dilimlenmiş portakalları dizin. Kuşkonmaz ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!