Kral Yengeç

Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Kral Yengeç Tarifi İçin malzemeler
- 200 g haşlanmış patates
- 100 g krema (Sıcak, kaynatılmış)
- 50 g soğuk tereyağı
- 10 g toz parmesan
- Tuz
- Beyaz biber
- Muskat
- 120 g yengeç eti
- 50 g tereyağı
- 5 g sarımsak (Verev şeklinde ince doğranmış)
- 30 g domates (Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış)
- 5 g frenk soğanı (İnce doğranmış)
Kral Yengeç Nasıl Yapılır?
- Patates püresi için; haşlamış olduğunuz patatesi derin bir kasede iyice ezin. Sıcak kremayı, tereyağını ve toz parmesan peynirini ekleyip iyice karıştırarak püre haline getirin.
- Tuz, taze çekilmiş beyaz biber ve muskat rendesi ilave edip karıştırın. Bir kenarda ılık kalmasını sağlayarak bekletin.
- Yengeç için; bir tavada tereyağını eritin ve yengeç etini ekleyip birkaç dakika soteleyin. Sarımsak, domates ve frenk soğanını ilave edip 3-5 dakika daha sotelemeye devam edin. Domatesler suyunu çekince ocaktan alın.
- Servis tabağına hazırlamış olduğunuz ılık patates püresini yayın, üzerine yengeç etini yerleştirip hemen servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR