ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KRAL YENGEÇ

> KRAL YENGEÇ
Kral yengeç
1 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kral yengeç tarifi için malzemeler
  • 200 g haşlanmış patates
  • 100 g krema (Sıcak, kaynatılmış)
  • 50 g soğuk tereyağı
  • 10 g toz parmesan
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • Muskat
  • 120 g yengeç eti
  • 50 g tereyağı
  • 5 g sarımsak (Verev şeklinde ince doğranmış)
  • 30 g domates (Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış)
  • 5 g frenk soğanı (İnce doğranmış)
Kral yengeç Nasıl Yapılır

  • Patates püresi için; haşlamış olduğunuz patatesi derin bir kasede iyice ezin. Sıcak kremayı, tereyağını ve toz parmesan peynirini ekleyip iyice karıştırarak püre haline getirin. Tuz, taze çekilmiş beyaz biber ve muskat rendesi ilave edip karıştırın. Bir kenarda ılık kalmasını sağlayarak bekletin.
  • Yengeç için; bir tavada tereyağını eritin ve yengeç etini ekleyip birkaç dakika soteleyin. Sarımsak, domates ve frenk soğanını ilave edip 3-5 dakika daha sotelemeye devam edin. Domatesler suyunu çekince ocaktan alın.
  • Servis tabağına hazırlamış olduğunuz ılık patates püresini yayın, üzerine yengeç etini yerleştirip hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.