ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KIRLANGIÇ GÜVEÇ

> KIRLANGIÇ GÜVEÇ
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırlangıç güveç tarifi için malzemeler
  • 1 kırlangıç balığı (2 kg)2 çorba kaşığı tereyağı2 havuç2 soğan2 defne yaprağı4 diş sarımsakYarım kilo domates2 çorba kaşığı süt kreması1 patates5-6 dal maydanozTane karabiberKırmızı tozbiber5 su bardağı suTuz
Kırlangıç güveç Nasıl Yapılır

Kırlangıç balığının derisini soyup içini temizleyin. Baş kısmını ve kılçığını çıkarın. Yıkayıp süzün ve 5-10 dakika tuzlu suda bekletin.

Soğan ve havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını güveç kabında eritin. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Havucu ilave edip soteleyin. Sarımsakları soyup ekleyin. Defne yaprağı ve domatesi ilave edip biraz kaynatın. Tuz, baharatlar ve kremayı ilave edip karıştırın. 5 bardak suyu ekleyip 8-10 dakika daha pişirin.

Balığı tuzlu sudan çıkarıp yıkayın. Suyunu süzüp iri parçalar halinde kesin. Güvece yerleştirip 10 dakika pişirin. Patatesleri ekleyin. 5-10 dakika daha pişirip ateşten alın. Limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.


Şefin Yorumu :
ÖNERİ
Kırlangıç güvecin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:30:52

spersınızzzzzzzzzzz

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.