ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KIRLANGIÇ GÜVEÇ

Kırlangıç Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırlangıç Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kırlangıç balığı (2 kg)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 havuç
  • 2 soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım kilo domates
  • 2 çorba kaşığı süt kreması
  • 1 patates
  • 5-6 dal maydanoz
  • Tane karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 5 su bardağı su
  • Tuz

Kırlangıç Güveç Nasıl Yapılır?

  • Kırlangıç balığının derisini soyup içini temizleyin. Baş kısmını ve kılçığını çıkarın. Yıkayıp süzün ve 5-10 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Soğan ve havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını güveç kabında eritin.
  • Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Havucu ilave edip soteleyin. Sarımsakları soyup ekleyin. Defne yaprağı ve domatesi ilave edip biraz kaynatın.
  • Tuz, baharatlar ve kremayı ilave edip karıştırın. 5 bardak suyu ekleyip 8-10 dakika daha pişirin.
  • Balığı tuzlu sudan çıkarıp yıkayın. Suyunu süzüp iri parçalar halinde kesin. Güvece yerleştirip 10 dakika pişirin.
  • Patatesleri ekleyin. 5-10 dakika daha pişirip ateşten alın. Limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Tereyağlı ve sarımsaklı karides güveç tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Şefin Yorumu :
Kırlangıç güvecin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:30

spersınızzzzzzzzzzz


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!