ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KİREMİTTE MERCAN BALIĞI

Kiremitte mercan balığı

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kiremitte mercan balığı tarifi için malzemeler

  • 1 mercan balığı (300-350 gr) 2 patates 1 havuç 1 kabak 2 limon 2-3 defne yaprağı 2 domates 2 soğan 1 çay kaşığı tane karabiber 1 çorba kaşığı süt kreması 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz
  • karabiber

Kiremitte mercan balığı Nasıl Yapılır

Balığı temizleyip yıkayın. Soğanları soyup halka halka doğrayın. Patates, kabak ve havuçları temizleyip dilimleyin. Domatesleri soyup yarım halkalar halinde doğrayın. Limonları halka halka dilimleyin. 
Kiremitin üzerine soğanları dizip balığı yerleştirin. Tereyağını bir tavada eritin. Sebzeleri ve defne yapraklarını ilave edip bir kaç dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekin. Kremayı ekleyip karıştırın. Sotelenmiş sebzeleri balığın çevresine yayın. Kiremit tabağın kenarlarına domates ve limon dilimlerini değişimli olarak dizin. Sıcak fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.