ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KEMİK ÜSTÜ SEBZELİ DÜLGER

Kemik Üstü Sebzeli Dülger

Dülger balığı, boyu 50–60 cm’ye ulaşan dülger balığı üzeri kalın pullarla örtülü, detobur bir balıktır. İzmir-Antalya arası yörelerimizde Peygamber, Dikenli Peygamber Balığı olarak da tanınır. Eti lezzetlidir. Hazırsanız, kemik üstü sebzeli dülger tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kemik Üstü Sebzeli Dülger Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 1 kg dülger balığı
  • 5 kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çarliston biber
  • 1 kırmızıbiber
  • 6 kiraz domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Kemik Üstü Sebzeli Dülger Nasıl Yapılır?

  • Dülger balığının etlerini fileto şeklinde ayıklayın ve geniş bir kızartma tavasında ayçiçeği yağı ile kızartın.
  • Kızaran balıkları kevgirle tavadan alın ve kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Ayrı bir tavada balığın kemiğini de kızartın.
  • Mantarları ikiye kesin. Biberleri ince doğrayın. Sarımsakları ince kıyın. Tavada tereyağı ile hepsini 5 dakika kavurun.
  • Kızarmış balığı ayrı bir tavaya alıp üzerine kiraz domates, pul biber, kekik, soya sosu ilave edip harmanlayın.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kızarmış kemiğin üzerine aktarıp dilediğiniz otlarla ve turpla süsleyip servis yapın.


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!