Kemik Üstü Sebzeli Dülger

Kemik Üstü Sebzeli Dülger
18 Eylül 2020

Dülger balığı, boyu 50–60 cm’ye ulaşan dülger balığı üzeri kalın pullarla örtülü, detobur bir balıktır. İzmir-Antalya arası yörelerimizde Peygamber, Dikenli Peygamber Balığı olarak da tanınır. Eti lezzetlidir. Hazırsanız, kemik üstü sebzeli dülger tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kemik Üstü Sebzeli Dülger için

Malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 1 kg dülger balığı
  • 5 kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çarliston biber
  • 1 kırmızıbiber
  • 6 kiraz domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Kemik Üstü Sebzeli Dülger

Nasıl Yapılır

  1. Dülger balığının etlerini fileto şeklinde ayıklayın ve geniş bir kızartma tavasında ayçiçeği yağı ile kızartın.
  2. Kızaran balıkları kevgirle tavadan alın ve kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Ayrı bir tavada balığın kemiğini de kızartın.
  3. Mantarları ikiye kesin. Biberleri ince doğrayın. Sarımsakları ince kıyın. Tavada tereyağı ile hepsini 5 dakika kavurun.
  4. Kızarmış balığı ayrı bir tavaya alıp üzerine kiraz domates, pul biber, kekik, soya sosu ilave edip harmanlayın.
  5. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kızarmış kemiğin üzerine aktarıp dilediğiniz otlarla ve turpla süsleyip servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo