ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KARNABAHAR PÜRELİ SÜTLÜ DİL BALIĞI

Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 dil balığı
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım limon
  • Kapari
  • Dereotu
  • Tuz

Karnabahar püre için

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 100 gr labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı Nasıl Yapılır?

Balığı temizleyip kılçıklarını çıkardıktan sonra ikiye kesin. Un ile tuzu karıştırıp balıkları iyice unlayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Balıkların her iki tarafını da pişirip limon sıkın. Kapari ile sütü ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Karnabahar püresi için, karnabaharı haşlayın. Çiçeklerini ayırıp püre haline getirin. Labne peyniri, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın. Balıkları servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip püre ile birlikte servis yapın.

Daha farklı bir yemek arıyorsanız, tavada dil balığı tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!