ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KARİDESLİ VE SEBZELİ LAZANYA

KARİDESLİ VE SEBZELİ LAZANYA

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karidesli ve sebzeli lazanya tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kase dondurulmuş karides 3 kabak 3 domates 2 soğan 3 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı sıcak su 1 su bardağı rendelenmiş dil peyniri 3

4 dal maydanoz Birkaç nane yaprağı Tuz Lazanya hamuru için: 3 su bardağı un 2 yumurta 1 yumurta sarısı 1

2 çorba kaşığı su 1 tutam tuz

Karidesli ve sebzeli lazanya Nasıl Yapılır

Hamuru hazırlamak için; unu eleyerek derin bir kaba alın. 2 yumurta, 1 yumurta sarısı, tuz ve 1-2 kaşık soğuk su ekleyin. İyice yoğurup 30 dakika dinlendirin. Hamurdan 16 tane beze yapın.
Her bir bezeyi merdane ile ince daire şeklinde açıp kenarlarını zig-zag hamur kesici ile şekillendirin. Bol kaynar suda 2-3 dakika haşlayın. Kevgirle çıkarıp kuru bez üzerinde kurumaya bırakın.
Sebzeleri küçük küçük doğrayıp 2 kaşık margarinde sote edin. Tuz ve doğranmış karidesleri ekleyip pişirin. Unu kalan yağda kavurup suyu ekleyin. Koyulaşınca peyniri ekleyip karıştırın.
Lazanya hamurlarını, aralarına sebzeli ve peynirli karışım yerleştirerek, dörder kat olacak şekilde tepsiye dizin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!