ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KARİDESLİ PİLAV

Karidesli pilav

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karidesli pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 60 gr tereyağı
  • 4 karanfil
  • 2 çubuk tarçın
  • 80 gr soğan
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı beyaz toz biber
  • 120 gr karides
  • 20 gr taze soğan

Karidesli pilav Nasıl Yapılır

  • Tereyağını bir tavada eritin. Karanfil ve tarçını ekleyip kavurun. Soğanları ince kıyıp 8-10 dakika pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Pirinçleri iyice yıkayın ve ılık suda 30 dakika beklettikten sonra süzün ve tavaya ilave edin.
  • 5- 10 dakika kavurduktan sonra sıcak tavuk suyu ve baharatları ekleyip 15-20 dakika kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin.
  • Karidesleri tereyağı, sarımsak ve baharatlarla soteleyip pilavla servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:46:16

Sonunda deniz mahsulu bir yemek görebildik sizden :) Karides yemeklerine bayılırım...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.