Karadeniz Buğulama

Karadeniz Buğulama
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karadeniz Buğulama için

Malzemeler

  • 1 fileto balık (lüfer~levrek veya çipura tercih edebilirsiniz)
  • 4 sivri biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 domates
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Maydanoz
  • Balık suyu
  • Defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
Karadeniz Buğulama

Nasıl Yapılır

Biberleri doğrayıp tereyağında soteleyin. Domatesi doğrayıp ilave edin. Sarımsakları ekleyip kılçıkları temizlenmiş balıkları ilave edin. Saca alıp her iki tarafına birer parça tereyağı ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Ocakta pişirin. Üzerini maydanoz yaprakları ve defne yaprakları ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Büyük balık yerine nefis hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo