ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ İKİ RENK SOSLU KALKAN FİLETOSU

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr) 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 5 çorba kaşığı süt kreması 1 kırmızı dolmalık biber 4

5 dal maydanoz 50 gr tereyağı Süslemek için: Birkaç dal dereotu ve maydanoz

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Nasıl Yapılır?

Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.

Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.

Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.

Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin. Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.

Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:09

sütte 5-6 saat bekletirsek etleri yumuşak olur.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:10

mühürleme olayı çok önemli..iyice ısınmış ızgarada ön arka etleri hemen mühürlersek suyunu içine hapsetmiş oluruz yoksa kupkuru çıtır galeta olur etler pişmesini beklerken kuruturuz...aydemir müezzin

Misafir 12 Ekim 2016, 17:18

BİR BUZDOLABI POSETİNE BİRAZ UN VELİMONLAETLERİ KARIŞTIRIP AĞZINI BAĞLA 1/2 SAAT BUZDOLABINDA BEKLET ETLER IZGARADA LOKUM GİBİ OLUR


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!