ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMURDA ÇİPURA

Hamurda Çipura

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamurda Çipura Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 300 g kaya tuzu
  • 3 yumurta
  • 4 çay kaşığı kuru tarhun
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 defne yaprağı
  • 4 çipura

Üzeri için

  • 3 yumurta sarısı

Hamurda Çipura Nasıl Yapılır?

Un, kaya tuzu, yumurtalar, tarhun ve zeytinyağını geniş bir kaseye alarak yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgaha alıp bir cm inceliğinde açın. Defne yapraklarını balığın iç kısımlarına yerleştirin. Çipuraların tamamını unlu karışımla kaplayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Pişen balıkları hamurdan çıkarmak için başından kuyruğuna doğru yatay şekilde kesin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili ve yağsız çipura ızgara tarifini de deneyebilirsiniz.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.