Hamurda Çipura

Hamurda Çipura
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamurda Çipura için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 300 g kaya tuzu
  • 3 yumurta
  • 4 çay kaşığı kuru tarhun
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 defne yaprağı
  • 4 çipura

Üzeri için

  • 3 yumurta sarısı
Hamurda Çipura

Nasıl Yapılır

Un, kaya tuzu, yumurtalar, tarhun ve zeytinyağını geniş bir kaseye alarak yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgaha alıp bir cm inceliğinde açın. Defne yapraklarını balığın iç kısımlarına yerleştirin. Çipuraların tamamını unlu karışımla kaplayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Pişen balıkları hamurdan çıkarmak için başından kuyruğuna doğru yatay şekilde kesin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili ve yağsız çipura ızgara tarifini de deneyebilirsiniz.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo