ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ GÜVEÇTE LOKUM SOMON

Güveçte Lokum Somon

🐟  Güveçte Lokum Somon 🐟 .

Balık pişirmek çoğu kişi için zahmetlidir. Omega - 3 deposu olan somon balığını hem hızlı piştiğinden, hem de sağlıklı bir yemek olduğundan zahmetsizce hazırlamak çok kolay.

Okurlarımızdan gelen ballı soyalı somon ve özel soslu somon tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Güveçte Lokum Somon Tarifi İçin malzemeler

  • Somon Balığı (2 parça)
  • Zeytin yağ
  • 1 adet limon
  • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Maydanoz (kıyılmış)
  • Yeşil Biber (kalın doğranmış)
  • Kırmızı Biber (kalın doğranmış)
  • Küçük Domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yağlı kağıt
  •  2 adet Güveç

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Güveçte Lokum Somon Nasıl Yapılır?

  • Somonu derisinden ayırarak kuşbaşı şeklinde dilimliyoruz.
  • Kasede dilimlediğiniz somonları zeytinyağında harmanladıktan sonra yağlı kağıda alıyoruz.
  • Dilimlediğimiz somonlarımızın üzerine maydanoz, sarımsak, biber, tuz, karabiber ve sıkılmış limonu da koyarak karıştırıp yağlı kağıdı hava almayacak şekilde paket yapıyoruz.
  • Önceden 180° ısıtılmış fırındaki güvecimize paket yaptığımız yağlı kağıdımızı güvecimize koyarak 20 dakika pişiriyoruz.
  • 20 dakika sonunda güvecimize yağlı kağıdı dikkatlice boşaltıyoruz.
  • Fırında somonun üstü açık şekilde yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirimizi koyuyoruz.
  • Kaşar peyniri eriyince bir dilim ekmekle güveçteki suyunun da tadına bakmak için servisimizi güveçle yapıyoruz. Afiyet olsun!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!