ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ GARNİTÜRLÜ SOMON FIRIN

Garnitürlü Somon Fırın

Garnitürlü somon fırın

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Garnitürlü Somon Fırın Tarifi İçin malzemeler

  • 2 somon fileto
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı değirmen tuz
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • 2 yemek kaşığı bal

Garnitür için:

  • 1 taze kereviz sapı
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Garnitürlü Somon Fırın Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir kasede zeytinyağı, tuz, hardal, muskat ve balı iyice karıştırın. Bu karışımı somon balıklarının her tarafına ovalayarak sürün.
  • Balıkları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Kereviz sapını ince kıyın. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. Mango ve avokadoyu küçük küpler halinde kesin ve hepsini birlikte derin bir kaba alın.
  • Üzerine zeytinyağı, limon suyu, portakalın suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Fırından aldığınız balıkların yanında servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!