ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ GARNİTÜRLÜ SOMON FIRIN

Garnitürlü somon fırın

Garnitürlü somon fırın

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Garnitürlü somon fırın tarifi için malzemeler

  • 2 somon fileto
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı değirmen tuz
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • 2 yemek kaşığı bal

Garnitür için:

  • 1 taze kereviz sapı
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Garnitürlü somon fırın Nasıl Yapılır

  • Küçük bir kasede zeytinyağı, tuz, hardal, muskat ve balı iyice karıştırın. Bu karışımı somon balıklarının her tarafına ovalayarak sürün. Balıkları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Kereviz sapını ince kıyın. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. Mango ve avokadoyu küçük küpler halinde kesin ve hepsini birlikte derin bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, portakalın suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Fırından aldığınız balıkların yanında servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.