Fıstık Soslu Levrek

16 Kasım 2020 tarihinde güncellendi.
Fıstık Soslu Levrek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fıstık Soslu Levrek için

Malzemeler

  • 4 levrek fileto
  • 300 g bal kabağı
  • 4 diş sarımsak
  • 4 kuşkonmaz
  • 2 turp
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Su
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Fıstık Soslu Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabağının kabuklarını soyup küp doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine kabakların seviyesine kadar su ve bir tutam tuz ekleyip haşlayın.
  2. Haşlanan bal kabağına sarımsakları ekleyip püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin.
  3. Kuşkonmazları haşlayın. Turpların kabuklarını soyup haşlayın ve ince dilimleyin. Balıkların üzerine deniz tuzu ve karabiber serpin.
  4. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavada ısıtın. Balıkları tavaya alıp arkalı önlü pişirin. Aynı tavada dolmalık fıstıkları kavurun.
  5. Ocaktan alın. Bal kabağı püresi, kuşkonmaz ve turbu servis tabağına alın. Balığı sebzelerin üzerine yerleştirin. Kavurduğunuz dolmalık fıstık ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo