ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ FISTIK SOSLU LEVREK

FISTIK SOSLU LEVREK

Fıstık soslu levrek
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstık soslu levrek tarifi için malzemeler
  • 4 levrek fileto
  • 300 g bal kabağı
  • 4 diş sarımsak
  • 4 kuşkonmaz
  • 2 turp
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Su
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Fıstık soslu levrek hazırlanışı

  • Bal kabağının kabuklarını soyup küp doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine kabakların seviyesine kadar su ve bir tutam tuz ekleyip haşlayın. Haşlanan bal kabağına sarımsakları ekleyip püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin.
  • Kuşkonmazları haşlayın. Turpların kabuklarını soyup haşlayın ve ince dilimleyin. Balıkların üzerine deniz tuzu ve karabiber serpin. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavada ısıtın. Balıkları tavaya alıp arkalı önlü pişirin. Aynı tavada dolmalık fıstıkları kavurun. Ocaktan alın. Bal kabağı püresi, kuşkonmaz ve turbu servis tabağına alın. Balığı sebzelerin üzerine yerleştirin. Kavurduğunuz dolmalık fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!