Fırında Pişmiş Sicilyan Levrek

Şef Luigi Mariconda’dan çok lezzetli bir balık tarifini mutlaka deneyin.
Levrek pişirme yöntemlerine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Fırında Pişmiş Sicilyan Levrek Tarifi İçin malzemeler
- 800 g levrek fileto
- 100 g siyah zeytin
- 100 g kapari
- 30 g sarımsak
- 200 g domates (Çok küçük doğranmış)
- 20 g maydanoz (İnce doğranmış)
- 30 g kekik
- 100 g domates sosu
- 140 ml beyaz şarap
Fırında Pişmiş Sicilyan Levrek Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını bir tavaya alıp sarımsaklarla birlikte kavurun. Kapari, siyah zeytin, kekik ve domatesi ekleyip bir kaç dakika pişirin.
- Ardından beyaz şarap ile domates sosunu ilave ederek 5 dakika daha pişirin ve balık filetolarını karışıma ekleyin.
- Birkaç dakika pişmesini bekledikten sonra tüm malzemeleri alüminyum folyoya aktararak boşluk bırakmadan iyice sarın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra folyo kaplamayı açın ve üzerine maydanoz serptikten sonra servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR