ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ FIRINDA OTLU KIRLANGIÇ BALIĞI

Fırında otlu kırlangıç balığı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında otlu kırlangıç balığı tarifi için malzemeler

  • 1 kırlangıç balığı
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Dereotu ve pazı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında otlu kırlangıç balığı Nasıl Yapılır

Kırlangıç balığının içini temizleyip bütün halde bırakın. Yeşillikleri ve bol taze soğanı kıyıp harmanlayın ve tuz ve karabiberle iyice ovduğunuz kırlangıç balığının içine aldığı kadar bu harçtan doldurun. Balığı fırın kabına yerleştirin ve artan yeşillik varsa kenarlarına ilave edin. Üzerine şarap ve zeytinyağı gezdirin. Balığın üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Ardından üzerini açıp 10 dakika daha fırında pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.