Fındık Taratorlu Balık

Fındık Taratorlu Balık
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındık Taratorlu Balık için

Malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su

Tarator için

  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2-3 dilim ekmek içi
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
Fındık Taratorlu Balık

Nasıl Yapılır

  1. Yayvan bir tencereye suyu aktarın ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca balıkları ilave ederek 10-15 dakika haşlayın.
  2. Taratoru hazırlamak için fındık içi, sarımsak ve ekmek içini havanda, tuzunu ilave ederek iyice dövün. Limon suyunu ve yarım çay bardağı suyu ilave ederek karıştırın. Haşlanmış balıkları servis tabağına alın ve üzerine taratoru döküp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo