ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ FINDIK TARATORLU BALIK

FINDIK TARATORLU BALIK

Fındık taratorlu balık
2 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındık taratorlu balık tarifi için malzemeler
  • 2 adet levrek fileto
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su

Tarator için

  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2-3 dilim ekmek içi
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
Fındık taratorlu balık Nasıl Yapılır

  • Yayvan bir tencereye suyu aktarın ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca balıkları ilave ederek 10-15 dakika haşlayın.
  • Taratoru hazırlamak için fındık içi, sarımsak ve ekmek içini havanda, tuzunu ilave ederek iyice dövün. Limon suyunu ve yarım çay bardağı suyu ilave ederek karıştırın. Haşlanmış balıkları servis tabağına alın ve üzerine taratoru döküp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!