ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ DİL BALIĞI TAVA VE HAYDARİ

Dil Balığı Tava Ve Haydari

Dil balığı tava ve haydari

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dil Balığı Tava Ve Haydari Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet dil balığı
  • 1 kase mısır unu
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Haydari için:

  • 500 g süzme yoğurt (Çırpılmış)
  • Yarım demet taze dereotu (Kıyılmış)
  • Yarım demet taze nane (Kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 30 g süzme peynir (Çatalla ezilmiş)
  • Tuz

Dil Balığı Tava Ve Haydari Nasıl Yapılır?

  • Biberleri çok ince zar şeklinde doğrayıp baharat, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte harmanlayın.
  • Mısır ununu da ekleyip harmanlayın. Balıkları sırasıyla önce çırpılmış yumurtaya, sonra baharatlı karışıma, en son unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın.
  • Haydari için zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Servis tabağına aktarın, üzerine zeytinyağı dökün. Kızarmış dil balıklarının yanında servis yapın.

Dilerseniz, sade bir şekilde hazırlanan tavada dil balığı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!