ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ DİL BALIĞI TAVA VE HAYDARİ

DİL BALIĞI TAVA VE HAYDARİ

Dil balığı tava ve haydari
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dil balığı tava ve haydari tarifi için malzemeler
  • 4 adet dil balığı
  • 1 kase mısır unu
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Haydari için:

  • 500 g süzme yoğurt (Çırpılmış)
  • Yarım demet taze dereotu (Kıyılmış)
  • Yarım demet taze nane (Kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 30 g süzme peynir (Çatalla ezilmiş)
  • Tuz
Dil balığı tava ve haydari hazırlanışı

  • Biberleri çok ince zar şeklinde doğrayıp baharat, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte harmanlayın. Mısır ununu da ekleyip harmanlayın. Balıkları sırasıyla önce çırpılmış yumurtaya, sonra baharatlı karışıma, en son unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın.
  • Haydari için zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Servis tabağına aktarın, üzerine zeytinyağı dökün. Kızarmış dil balıklarının yanında servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!