ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ DENİZ MAHSULLÜ GÜVEÇ

Deniz Mahsullü Güveç

Deniz mahsullü güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Mahsullü Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 2 levrek fileto
  • 250 g karides
  • 200 g kalamar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 dal taze kişniş

Deniz Mahsullü Güveç Nasıl Yapılır?

  • Fileto balıklar, karides ve kalamarları yıkayıp süzün. Kağıt havlu üzerine alıp fazla suyunu çektirin. Balık filetolarını küp doğrayıp unlayın. Karidesleri bütün olarak, kalamarları ise ikiye kesip hazırlayın.
  • Tereyağını güveç tenceresinde eritin ve hafif unlanmış balıkları ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin. Ardından küp doğradığınız biberler, karides, kalamar ve kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirin. Ocaktan alıp üzerine ince doğradığınız taze kişniş serpip sıcak servis yapın.

Nefis karides güveç tarifine de göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!