Çiğ Balık Tatlandırmaları

Çiğ Balık Tatlandırmaları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çiğ Balık Tatlandırmaları için

Malzemeler

  • 10 gr levrek2 taze ıhlamur yaprağı1 çay kaşığı taze kişniş otu10 gr som balığı1 tatlı kaşığı hardal1 çay kaşığı portakal suyu1 tutam siyah çöreotu10 gr deniztarağı1 çorba kaşığı küp kesilmiş ve közlenmiş kırmızıbiber1 tatlı kaşığı kıyılmış frenksoğanı1 çay kaşığı zencefil sirkesi1 tatlı kaşığı haşlanmış pirinç3 üçgen kesilmiş yufka parçası1 yumurtanın akıÇöreotu
Çiğ Balık Tatlandırmaları

Nasıl Yapılır

Üçgen kesilmiş yufkaların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp çöreotu serpin. Hafifçe yağlanmış metal külâh kalıplara sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra yufkaları kalıplardan çıkarın.

Levreği minik küpler halinde kesin. Kıyılmış ıhlamur yaprağı ve taze kişniş otuyla karıştırıp külâhlardan birine doldurun.

Som balığını minik küpler halinde kesip hardal ve portakal suyu ile karıştırın. İkinci külâha doldurun.

Deniztarağını minik küpler halinde kesip kırmızıbiber, frenksoğanı, zencefil sirkesi ve pirinci bir kâsede karıştırın. Üçüncü külâhın içine doldurup servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo