ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ ÇİĞ BALIK TATLANDIRMALARI

Çiğ balık tatlandırmaları

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çiğ balık tatlandırmaları tarifi için malzemeler

  • 10 gr levrek2 taze ıhlamur yaprağı1 çay kaşığı taze kişniş otu10 gr som balığı1 tatlı kaşığı hardal1 çay kaşığı portakal suyu1 tutam siyah çöreotu10 gr deniztarağı1 çorba kaşığı küp kesilmiş ve közlenmiş kırmızıbiber1 tatlı kaşığı kıyılmış frenksoğanı1 çay kaşığı zencefil sirkesi1 tatlı kaşığı haşlanmış pirinç3 üçgen kesilmiş yufka parçası1 yumurtanın akıÇöreotu

Çiğ balık tatlandırmaları Nasıl Yapılır

Üçgen kesilmiş yufkaların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp çöreotu serpin. Hafifçe yağlanmış metal külâh kalıplara sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra yufkaları kalıplardan çıkarın.

Levreği minik küpler halinde kesin. Kıyılmış ıhlamur yaprağı ve taze kişniş otuyla karıştırıp külâhlardan birine doldurun.

Som balığını minik küpler halinde kesip hardal ve portakal suyu ile karıştırın. İkinci külâha doldurun.

Deniztarağını minik küpler halinde kesip kırmızıbiber, frenksoğanı, zencefil sirkesi ve pirinci bir kâsede karıştırın. Üçüncü külâhın içine doldurup servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:56:42

:)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.