ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BİBERİYELİ ÇİPURA

Biberiyeli Çipura

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberiyeli Çipura Tarifi İçin malzemeler

  • 4 çipura
  • 600 gr arpacık soğanı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 dal taze biberiye
  • 3 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Deniz tuzu
  • Karabiber

Biberiyeli Çipura Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış çipuraları fırın kabına dizin. Üzerine tuz serpiştirip zeytinyağı gezdirin.
  • Arpacık soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında 5 dakika soteleyin. 2 dal biberiye yaprağını ilave edin.
  • Balzamik sirke ekleyip 2 dakika daha soteleyin ve fırın kabındaki balıkların etrafına yerleştirin. Kalan biberiye yapraklarını balıkların üzerine serpiştirin.
  • Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Üzerindeki kağıdı alıp kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.