ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ARMUTLU SOMON BUĞULAMA

Armutlu Somon Buğulama

Armutlu somon buğulama

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Armutlu Somon Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 2 dilim somon balığı
  • 1 limon
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 tatlı kaşığı mercanköşk
  • 2-3 dal maydanoz
  • 4 dal taze kekik
  • 3 dal taze tarhun
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Tuz
  • 2 armut
  • 40 g tereyağı

Armutlu Somon Buğulama Nasıl Yapılır?

   
           
  • Kereviz sapı, kabuğunu soyduğunuz ve dilimlediğiniz limon, mercanköşk, maydanoz, kekik, tarhun, tane karabiber ve tuzu geniş bir tencereye alın. Üzerine 1 litre kadar su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp, somon balığını da tencereye ekleyin ve 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Balıklar soğuduktan sonra sudan çıkartıp bir servis tabağına alın. 
  • Armutları yıkayıp alacalı soyun. Çekirdeklerini çıkartıp 6 yarım ay elde edecek şekilde dilimleyin ve geniş bir tavada tereyağında 4-5 dakika soteleyin. Armutları bir servis tabağının tabanına yayın. Üzerine somon balıklarını yerleştirin. Üzerine, balıkları pişirdiğiniz sudan gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!