ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ANANASLI SOMON

Ananaslı Somon

Ananaslı somon

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ananaslı Somon Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 somon fileto
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 1/3 su bardağı teriyaki sos
  • Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
  • ¼ su bardağı ananas suyu
  • 4 dilim ananas 

Pirinç pilavı için

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı su
  • 20 g tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 dal dereotu
  • Susam

Ananaslı Somon Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp ısıtın. Somon filetolarını tuz ve karabiber ile ovun. Tavaya alıp arkalı önlü pişirin. 
  • Sosu için, teriyaki sos, toz zencefil ve ananas suyunu bir sos tenceresine alın. Kaynayana kadar karıştırıp ocaktan alın.
  • Hazırladığınız sosu somon filetolarının üzerine döküp 2-3 dakika daha pişirin. Ananas dilimlerini sos tenceresine alıp karamalize oluncaya kadar pişirmeye devam edin. 
  • Pirinç pilavı için, yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında kavurun. Üzerine su ve tuz ekleyerek yüksek ısıda kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. 
  • Servis tabağına önce pirinç pilavı, üzerine somon ve ananas dilimlerini koyun. Dereotu ve susamı ile süsleyin. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!