ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ WAKAME SALATASI

Wakame Salatası

Wakame salatası

Japon mutfağıyla özdeşleşen wakame salatası, yenilebilir yosun ile hazırlanır. Diğer salatalara göre daha tatlı bir tadı vardır. Kalori değeri düşüktür. Wakame, salata ve çorba yapımında kullanılan özel bir yosundur. Pirinç sirkesi, soya sosu gibi malzemelerle zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Şef Tamer Özkan’dan Japon mutfağının nefis Wakame salatası tarifine geçebiliriz.

Japon mutfağından ramen ve thai marul sarma tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Wakame Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 40 g wakame (Yosun)
  • 400 g salatalık
  • 40 g pirinç sirkesi
  • 8 g susam yağı
  • 20 g soya sosu
  • 20 tatlı biber sosu

Wakame Salatası Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkların içini alarak ince daireler şeklinde doğrayın.
  • Wakameleri yaklaşık 10 dakika ılık suda bekletin.
  • Salatalık ile wakameyi salata kasesine alın ve sirke, susam yağı ve sosları ilave ederek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!