Wakame Salatası

Japon mutfağıyla özdeşleşen wakame salatası, yenilebilir yosun ile hazırlanır. Diğer salatalara göre daha tatlı bir tadı vardır. Kalori değeri düşüktür. Wakame, salata ve çorba yapımında kullanılan özel bir yosundur. Pirinç sirkesi, soya sosu gibi malzemelerle zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Şef Tamer Özkan’dan Japon mutfağının nefis Wakame salatası tarifine geçebiliriz.
Japon mutfağından ramen ve thai marul sarma tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Wakame Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 40 g wakame (Yosun)
- 400 g salatalık
- 40 g pirinç sirkesi
- 8 g susam yağı
- 20 g soya sosu
- 20 tatlı biber sosu

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR