Wakame Salatası

Wakame Salatası
20 Ocak 2024

Japon mutfağıyla özdeşleşen wakame salatası, yenilebilir yosun ile hazırlanır. Diğer salatalara göre daha tatlı bir tadı vardır. Kalori değeri düşüktür. Wakame, salata ve çorba yapımında kullanılan özel bir yosundur. Pirinç sirkesi, soya sosu gibi malzemelerle zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Şef Tamer Özkan’dan Japon mutfağının nefis Wakame salatası tarifine geçebiliriz.

Japon mutfağından ramen ve thai marul sarma tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Wakame Salatası için

Malzemeler

  • 40 g wakame (Yosun)
  • 400 g salatalık
  • 40 g pirinç sirkesi
  • 8 g susam yağı
  • 20 g soya sosu
  • 20 tatlı biber sosu
Wakame Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Salatalıkların içini alarak ince daireler şeklinde doğrayın.
  2. Wakameleri yaklaşık 10 dakika ılık suda bekletin.
  3. Salatalık ile wakameyi salata kasesine alın ve sirke, susam yağı ve sosları ilave ederek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo