Takoyaki Tarifi

Takoyaki bir Japon sokak lezzetidir. Yapımı zahmetli olsa da tadı oldukça lezzetlidir. Ana malzemeleri ahtapot ve zencefil turşusudur. Malzemeleriniz hazırsa takoyaki tarifinin detayları aşağıda.
Uzak Doğu mutfağından uramaki ve temaki tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Takoyaki Tarifi Tarifi İçin malzemeler
- 300 gr ahtapot
- 3 yaprak taze soğan
- 3 yemek kaşığı zencefil turşusu
Çıtır için;
- 20 gr un
- 30 ml su
Hamuru için;
- 250 ml su
- 1 adet yumurta
- 10 gr soya sos
- 10 gr şeker
- 10 gr tuz
- 90 gr un
- 10 gr pirinç unu
- 10 gr kabartma tozu
Takoyaki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çıtırı için un ve su bir kasede karıştırılır.
- Kızartmak için sıvıyağ tencereye alınarak ısıtılır. Spatula ya da çırpma telinin ucuyla küçük parçalar kızgın yağa atılarak küçük parçalar kızartılır.
- Ahtapot temizlenerek yıkanır, sıcak su da 10 dakika haşlanır. Dilimlenerek bekletilir.
- Taze soğan ince ince kıyılarak kenara alınır.
- Zencefil turşusu da dilimlenerek kenara alınır.
- Hamuru hazırlanmaya başlanır; hamur için olan sıvı malzemeler bir kapta çırpılır. Ardından kuru malzemeler eklenerek homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.
- Yuvarlak pankek tavasına sıvıyağ sürülür ve hamur yarılarına kadar dökülür.
- İçerisine ahtapot, zencefil, soğan ve çıtır hamur koyulur. Üzerine hamur koyularak ters döndürülür.
- Ahtapottan toplar hazırlanır.
- Takoyaki sos ve mayonezle birlikte servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR