ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI UZAKDOĞU YEMEKLERİ SİYAH PİRİNÇ PİLAVI (UZAKDOĞU MUTFAĞI)

Siyah pirinç pilavı (Uzakdoğu mutfağı)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Siyah pirinç pilavı (Uzakdoğu mutfağı) tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı siyah pirinç
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 45 g tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Rendelenmiş limon kabuğu

Siyah pirinç pilavı (Uzakdoğu mutfağı) Nasıl Yapılır

Pirinci ılık suda 15-20 dakika beklettikten sonra yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinç ve tuzu ekleyip hafif kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın. Limon kabuğu rendesiyle süsleyip sıcak servis yapın.

Siyah pirinç, daha geç piştiği için standart 1 bardak pirince 1.5 bardak su ölçüsü yerine 3 bardak su ölçüsü kullanmanızı öneririz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:35:17

siyah pirinç ne yahu

Misafir12.10.2016 17:35:24

Siyah pirinci nerden Buliyim ??

Misafir12.10.2016 17:37:51

siyah pirinc?

Misafir12.10.2016 17:39:37

Siyah pirinc real de vardı

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.