ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI MEKSİKA YEMEKLERİ MEKSİKA FASULYELİ HİNDİ YAHNİ

Meksika Fasulyeli Hindi Yahni

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meksika Fasulyeli Hindi Yahni Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr hindi but kuşbaşı
  • 150 gr konserve Meksika fasulyesi
  • 5 soğan
  • Yarım çay kaşığı
  • ARİFOĞLU Kişniş
  • Yarım çay kaşığı ARİFOĞLU Kimyon
  • Yarım çay kaşığı ARİFOĞLU Pul Kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı ARİFOĞLU Kekik
  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 1 çorba kaşığı ARİFOĞLU Biber Salçası
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı bira
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 8 dilim çavdar ekmek
  • Tuz

Meksika Fasulyeli Hindi Yahni Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup doğrayın. Fasulyenin suyunu süzün.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip 5 dakika karıştırarak kavurun.
  • Arifoğlu kişniş, Arifoğlu kimyon, Arifoğlu pul kırmızıbiber ve Arifoğlu kekik serpin.
  • Domates püresi ve Arifoğlu biber salçasını ekleyip karıştırın. Bira ve sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin.
  • Fasulyeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kızarmış çavdar ekmek ile servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kırmızı et ile hazırlanan soğan yahni tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.