ANASAYFA TARİFLER MEKSİKA YEMEKLERİ ETLİ FASULYELİ ENCHİLADA

Etli Fasulyeli Enchilada

Etli Fasulyeli Enchilada

Meksika mutfağına özgü bir yemek olan enchilada, tortilla ekmeği ile hazırlanır. Özellikle Amerikan mutfağında sık sık tüketilen bu yemeğin içerisinde, et, fasulye ve baharat gibi çeşitli malzemeler kullanılır. Meksika mutfağı baharatları ve farklı sosları ile ünlüdür. Enchilada yemeği de özel bir sos ile hazırlanır. Yemeğin ana malzemeleri tortilla, tavuk göğsü ve chili biberidir. Peki, etli enchilada nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, evde etli fasulyeli enchilada tarifi için detaylara geçebiliriz.

Meksika mutfağının en meşhur lezzetleri arasında yer alan taco ve arroz con leche tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Etli Fasulyeli Enchilada Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet tortilla
  • 4 dilim fileto tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı un
  • Yarım su bardağı meksika fasulyesi (isteğe göre)
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet chili biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet küçük domates
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz kişniş

Enchilada sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 dal taze kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 1/4 çay kaşığı sarımsak tozu

Üzeri için:

  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı cheddar peyniri (rendelenmiş)

Etli Fasulyeli Enchilada Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fileto tavuk göğsünü ince ve uzun dilimler şeklinde kesin. Üzerine tuz ve karabiber dökerek harmanlayın.
  • Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Chili biberinin çekirdeklerini çıkartın ve kıyın.
  • Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
  • Tabanı kalın olan bir tavanın içerisine zeytinyağı ekleyin ve kızdırın.
  • Harmanladığınız tavuk etlerini yüksek ateşte soteleyin ve rengi değiştiğinde ocaktan alın.
  • Aynı tavanın içerisine ilk önce soğan ve sarımsakları ekleyin. Rengi pembeleşmeye başladığında biberi ve domatesi ekleyin. Kısık ateşte kaynaması için bırakın.
  • Karışım sos kıvamına geldiğinde üzerine kişniş ve un ekleyip karıştırın. Daha sonra tavayı ocaktan alın. İçerisine tavuk etlerini ve haşlanmış meksika fasulyesini ekleyin.
  • Tortilla ekmeklerini ısıttıktan sonra mutfak tezgahına dizin. Hazırladığınız iç harcı döküp tortillaları rulo şeklinde sarın. 
  • Tortillaları fırın tepsisine dizin ve 180 derecede 10 dakika pişirin.
  • Enchilada sosu için; sos tenceresine zeytinyağı dökün ve kızdırın. Üzerine un ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
  • Daha sonra domates salçası, sarımsak tozu, kırmızı toz biber, kekik ve kimyon ekleyerek karıştırın.
  • Karışıma tavuk suyunu ekledikten sonra bir kez daha karıştırın ve kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
  • Pişen tortillaların üzerine enchilada sosunu ekleyin. Rendelenmiş peynirleri de ilave ettikten sonra ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.
  • Peynirler eriyinceye kadar fırında pişirme işlemine devam edin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Etli Fasulyeli Enchilada Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İç harcı için tavuk fileto yerine kıyma kullanabilirsiniz.
  • Eğer yapımında kırmızı et kullanacaksanız, sosu hazırlarken sebze veya et suyu kullanın.
  • Meksika fasulyesi yerine mısır kullanabilirsiniz.
  • Baharatları kendi damak zevkinize göre hazırlayabilir, farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Etli Fasulyeli Enchilada Kaç Kalori?

  • Etli fasulyeli enchiladanın bir porsiyonu, yaklaşık 180 kaloridir. İçinde kullanılan malzemeye göre kalori değeri değişebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!