Yukgaejang

Yukgaejang
02 Kasım 2023

Kore mutfağıyla özdeşleşen yukgaejang, baharatlı sığır çorbası olarak da bilinir. Yeşil soğan ve kıyılmış sığır eti, kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Baharatlarla zenginleştirilen bu yemek, eski zamanlarda Kore'nin kraliyet saray mutfağında servis edilirdi. Günümüzde tavuk etiyle hazırlanan versiyonları da mevcuttur. Malzemeler hazırsa, Kore usulü yukgaejang tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Kore mutfağı yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Yukgaejang için

Malzemeler

  • 300 gr dilimlenmiş dana eti
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı acı biber tozu
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 8 su bardağı et suyu
Yukgaejang

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle havuç, biber ve etleri ince şeritler halinde doğrayın.
  2. Tencereye önce sıvıyağı ekleyin ve ısıtın. Ardından doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek pembeleşene kadar soteleyin.
  3. Tencereye et dilimlerini ekleyin ve hafifçe kahverengileşene kadar kavurun.
  4. Üzerine toz biber, acı biber tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  5. Daha sonra doğradığınız havuç, yeşil ve kırmızı biberleri de ekleyerek birkaç dakika soteleyin.
  6. Ardından sırasıyla soya sosu, susam yağı ve balı ilave edin. 
  7. Üzerine et suyu veya sıcak suyu ekleyip kaynayana kadar pişirin.
  8. Çorba kaynamaya başladığında kısık ateşe alın ve 20 dakika daha kaynamasına izin verin.
  9. Tüm malzemeler pişince, çorbayı kaselere alın ve servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo