ANASAYFA TARİFLER İTALYAN YEMEKLERİ FLORANSA USULÜ SEBZE ÇORBASI

Floransa Usulü Sebze Çorbası

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Floransa Usulü Sebze Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 15 mantar
  • 2 domates
  • 1 havuç
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 kabak
  • 30 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Floransa Usulü Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın. Domates, havuç ve kabağı yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede su kaynatın. Bezelye, havuç, mantar, domates ve kabağı iyice haşlayın. Pişmelerine yakın tuz ve karabiberi ekleyin.

Küçük bir tavada tereyağını eritin. Unu ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. Kaynamakta olan sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. 5 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!