ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER TANDOORİ TAVUK TİKKA

Tandoori Tavuk Tikka

Tandoori Tavuk Tikka

Hafif acılı tadı ve baharatlarıyla Hint mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan tavuk tikka, iri parçalı tavuklarla hazırlanır. Go Meso'da tandoori olarak bilinen bu yemek, tavuk tikka ismiyle de bilinir. Lavaş, tandır ekmeği veya naan ile birlikte sunulur. Tavuk tikka yapımında meşhur garam masala baharatı kullanılır. Malzemeler hazırsa, tandoori tavuk tikka yapımı için detaylara geçebiliriz.

Tavuk tikkanın yanında sunabileceğiniz nefis naan tarifini buraya bırakıyoruz. Ev yapımı garam masala tarifini de defterinize eklemeyi unutmayın. 

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tandoori Tavuk Tikka Tarifi İçin malzemeler

Baharatlı sos için:

  • 10 gram taze kişniş
  • 10 gram garam masala
  • 200 gram süzme yoğurt

Marinasyon karışımı için:

  • 1 diş taze sarımsak
  • 200 gr. tavuk but
  • 5 gram taze zencefil
  • 5 gram kırmızı toz biber

Salatası için:

  • 2-3 yaprak Çin marulu (veya klasik marul)
  • 1 adet salatalık
  • 1 çay kaşığı balsamik sirke
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 çay kaşığı kırmızı şarap sirkesi

Tandoori Tavuk Tikka Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk butların deri kısımlarını çıkartın ve iri parçalar halinde doğrayın.
  • Taze zencefilin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Sarımsağı küçük küçük doğrayın.
  • Bir kasenin içerisinde zencefil, sarımsak ve toz biberi karıştırın.
  • Tavuk butlarını bu karışıma bulayarak 1 saat bekletin.
  • Süzme yoğurdu bir kaseye alın ve içerisine garam masala ile taze kişniş katarak karıştırın.
  • Baharatla marine ettiğiniz tavuk etini süzme yoğurt karışımına batırarak demir şişlere geçirin.
  • Önceden ısıtılmış tandoori fırında ortalama 18-20 dakika pişirin.
  • Salata için; Marul ve salatalıkları bol suyla yıkadıktan sonra kabuklarını jülyen doğrayın.
  • Üzerine limon suyu, balsamik sirke ve kırmızı şarap sirkesi ekleyerek karıştırın.
  • Servis tabağına önce naan ekmeğini yerleştirin. Üzerine pişen tavuk etlerini koyun ve salata ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tandoori Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tandoori adı verilen fırın evlerde olmadığı için, yağlı kağıt serili fırın tepsisine tavuk etlerini yerleştirebilir ve fırında pişirebilirsiniz.
  • Fırın türüne göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Naan ekmeğini kendiniz hazırlayabilir veya ev yapımı lavaş kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!