ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ HİNT EKMEĞİ NAAN

Hint Ekmeği Naan

Hint ekmeği Naan

Sevgili Bergüzar Erden’den Hindistan mutfağına ait mayalı yassı ekmek tarifini sizlere sunuyoruz. 2020 yılında en çok aranan tariflerden biri olan naan, isteğe göre patatesli, baharatlı ve sarımsaklı çeşitleriyle sunulabilir. Malzemeler hazırsa, Hint ekmeği naan tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak İtalyan ciabatta ekmeği ve tahıllı sodalı İrlanda ekmeği tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hint Ekmeği Naan Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g ekmeklik beyaz un
  • 10 g deniz tuzu
  • 90 g tereyağı (Tuzsuz ve oda sıcaklığında)
  • 130 g ev yoğurdu
  • 100 g su
  • 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 7 g instant maya
  • 60 g süt (Ilık)
  • 20 g şeker
  • Çörek otu
  • Maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Taze nane (İnce kıyılmış)

Hint Ekmeği Naan Nasıl Yapılır?

  • Maya, şeker ve sütü bir kaba alarak karıştırın ve 20-30 dakika dinlendirin.
  • Un ve tuzu derin bir kaba alarak karıştırın. Daha sonra mayalı karışımı, tereyağı, yoğurt ve sarımsağı ilave edin.
  • Suyu elinize dökerek yumuşak, toparlanan pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve 2 katı kabarıncaya kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. 
  • Mayalanmış hamuru hafif yağladığınız bir tahtaya çevirin. 8-9 parçaya ayırarak beze haline getirin ve üzerine çörek otu serpiştirdikten sonra streç film ile kapatarak 30 dakika süreyle dinlendirin. Daha sonra bir merdane yardımıyla açın.
  • Tavayı iyice ısıtın ve açtığınız bezeyi tavaya alarak pişirin. Kabarmaya başlayınca erimiş tereyağı sürün ve çevirerek diğer tarafını da pişirin.
  • Tüm bezeleri aynı şekilde tek tek pişirin.
  • Üzerine maydanoz ve nane serpiştirdikten sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!