ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER GULAB JAMUN (HİNT TATLISI)

Gulab Jamun (Hint Tatlısı)

Gulab Jamun (Hint Tatlısı)

Hint mutfağının en leziz tatlılarından biri olan gulab jamun, hem görünümü, hem de tadı ile kemalpaşa tatlısına benzemektedir. Ana malzemesi safran olan bu tatlı, gül suyu katılmış şerbetin içerisine atılır. Nepal, Pakistan, Bangladeş ve Maldivler'de de ilgi görmektedir. Ülkeye göre hazırlanışında bazı değişiklikler yapılabilir. Tatlının içerisinde peynir tozu veya süt tozuna yer verilir. Malzemeler hazırsa, hint tatlısı olarak bilinen gulab jamun nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak şam tatlısı veya Kore mutfağından yakwga tatlısını deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gulab Jamun (Hint Tatlısı) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı süt tozu (Kahve için kullanılan değil, hamur işlerinde kullanılan)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için:

  • Bolca sıvı yağ

Yoğurmak için:

  • 3 yemek kaşığı süt

Şerbet için:

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Gulab Jamun (Hint Tatlısı) Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için; İlk olarak tencereye su ve toz şekeri alarak kaynamaya bırakın. 
  • Şerbet kaynadığında içerisine limon suyu ekleyin ve koyu bir kıvam elde edince ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Hamur için; Geniş bir kaba 2 çay bardağı süt tozu ekleyin.
  • Üzerine irmik, karbonat ve yumuşamış tereyağı ilave edin.
  • Yavaş yavaş süt ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığında 15 dakika bekletin.
  • Ardından azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. 
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Avuç içinizi ıslatın ve hamura elinizle yuvarlak şekli verin.
  • Bu esnada derin bir tavaya sıvı yağ ekleyerek kızdırın.
  • Yağ ısındığında ocağın altını kısın ve hamurları yağın içine atarak kızartın.
  • Kevgir yardımıyla hamurun her tarafının pişmesini sağlayın.
  • Kızarttığınız hamurları soğuk şerbetin içine alın ve şerbeti çekmesi için bekleyin.
  • Hazırladığınız tatlıları ortadan ikiye kesin. İç kısmına mascarpone peyniri, dondurma veya kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hint Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tatlının orijinalinde kakule de bulunuyor. Dilerseniz, 2-3 adet kakule tohumunu ezerek hamura ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun pişirme esnasında dağılmaması için, mutlaka kevgir kullanın. Çatal batırmayın.
  • Hamurun kıvamını süt ile daha kolay ayarlayabilirsiniz. Fakat çok fazla süt kullanmamaya özen gösterin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!