Dal makhani

Kaç
Kişilik
0 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Dal makhani tarifi için malzemeler
- 500 gr yeşil mercimek
- 100 gr barbunya
- 100 gr tereyağı
- 75 ml krema
- 125 gr domates püresi
- 25 gr zencefil
- 3 diş sarımsak
- 10 gr garam masala
- 20 gr kırmızı toz biber
- Tuz
Dal makhani Nasıl Yapılır
Sarımsakları temizleyip kıyın. Yeşil mercimek ve barbunyayı sekiz saat suda bekletin. Suyunu değiştirip mercimeği haşlayın. Pişince ocaktan alıp sudan geçirin. Zencefil ve kıyılmış sarımsağı ekleyip yeniden kaynatın. Kısık ateşte mercimeği iyice pişirin.
Kıyılmış sarımsağı bir tavada soteleyin. Kırmızı toz biber ve domates püresini ekleyin. Birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın. Karışımı ve tereyağını mercimeğe ilave edip 15 dakika daha pişirin. Son olarak krema ve garam masalayı ekleyin. Kıyılmış taze kişniş ile süsleyerek servis yapın.
Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!