ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI HİNT YEMEKLERİ DAL MAKHANİ

Dal makhani

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dal makhani tarifi için malzemeler

  • 500 gr yeşil mercimek
  • 100 gr barbunya
  • 100 gr tereyağı
  • 75 ml krema
  • 125 gr domates püresi
  • 25 gr zencefil
  • 3 diş sarımsak
  • 10 gr garam masala
  • 20 gr kırmızı toz biber
  • Tuz     

Dal makhani Nasıl Yapılır


Sarımsakları temizleyip kıyın. Yeşil mercimek ve barbunyayı sekiz saat suda bekletin. Suyunu değiştirip mercimeği haşlayın. Pişince ocaktan alıp sudan geçirin. Zencefil ve kıyılmış sarımsağı ekleyip yeniden kaynatın. Kısık ateşte mercimeği iyice pişirin.

Kıyılmış sarımsağı bir tavada soteleyin. Kırmızı toz biber ve domates püresini ekleyin. Birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın. Karışımı ve tereyağını  mercimeğe ilave edip 15 dakika daha pişirin. Son olarak krema ve garam masalayı  ekleyin. Kıyılmış taze kişniş ile süsleyerek servis yapın. 

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.