ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER BESAN LADOO

Besan Ladoo

Besan Ladoo

Hint mutfağının geleneksel tatlılarının başında gelen besan ladoo, Hindistan'ın geleneksek festival ve kutlamalarında kendine yer bulur. Ladoo laddu ismiyle de bilinir. Yapımında un, sıvıyağ ve şeker kullanılır. Hindistan'ın en meşhur tarifleri arasında yer alan ladoo, kalabalık sofralarda ve dini törenlerde servis edilir. İsteğe göre fındık, kuru üzüm gibi malzemeler de eklenir. Hazırsa, Hint mutfağından besan ladoo nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Hint mutfağından nefis gulab jamun ve hint sütlacı tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Besan Ladoo Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 bardağı un
  • 100 gram sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kakule
  • 200 gram pudra şekeri
  • 20 adet badem
  • 25 gram antep fıstığı

Besan Ladoo Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavanın içerisine sıvıyağı ekleyin ve hafif kızdırın.
  • Yağın içerisine toz kakuleyi ekleyin ve kavurun.
  • Ardından unu da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Badem ve antep fıstıklarını robotta çektirerek küçük parçalar haline getirin.
  • Un renk değiştirmeye başladığında ufalanmış badem ve fıstıkları üzerine ekleyin ve karıştırın.
  • Unlu karışımı başka bir kasenin içerisine alın ve ılıyana kadar oda sıcaklığında bekleyin.
  • Ilımaya başladığında pudra şekerini ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız tatlıdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. 
  • Avuç içinde yuvarlayarak servis tabağına dizin. 1 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!