ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER ROKFOR VE ARMUTLU TART

Rokfor Ve Armutlu Tart

Rokfor ve Armutlu Tart

Yalnızca 6 malzemeden oluşan rokfor peynirli ve armutlu tart, Fransız mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Özellikle çayın yanında sunulan bu tatlı, milföy hamuru ile hazırlanır. Tatlandırmak için krema kullanılmalıdır. Servis etmeden önce üzeri ceviz ve peynir ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, rokfor ve armutlu tart tarifine geçebiliriz.

Tarte flambee ve tarte tatin tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Rokfor Ve Armutlu Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru 
  • 50+30 gr rokfor peynri
  • 2 adet sert armut 
  • 1 adet limon 
  • 50 gr ceviz 
  • 4-5 yemek kaşığı krema+ karabiber 

Rokfor Ve Armutlu Tart Nasıl Yapılır?

  • Armutlar yıkanır, kabuklu olarak önce uzunlamasına ikiye kesilir. Sonra ince ince dilimlenir. Kararmamaları için limonlanarak kenara alınırlar. 
  • Cevizin bir kısmı süslemek için ayrılır, kalan kısmı kırılır. 
  • Milföy hamurları fırın tepsisine dizilir. Karabiberli krema ortalarına koyulur. Armutlar, ceviz ve rokfor üzerine koyulur. 
  • 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. 
  • Servis yapmadan önce ekstra rokfor ve ceviz üzerine serpilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!