ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI FRANSIZ MUTFAĞI KUZUKULAĞI MANTARLI BONFİLE

KUZUKULAĞI MANTARLI BONFİLE

1 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzukulağı mantarlı bonfile tarifi için malzemeler
  • 150 gr bonfile
  • 1 küçük patates
  • 6 arpacık soğan
  • 20 gr kültür mantarı
  • 20 gr kayın mantarı
  • 20 gr marel mantarı
  • 1 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 120 gr tereyağı
  • Tuz
Kuzukulağı mantarlı bonfile hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Patatesi soyup yıkayın ve halka halka dilimleyin. Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayın. Mantarları yıkayıp doğrayın.

Tereyağını tavada eritip bonfileyi ekleyin.  Orta ateşte iki taraflı kızartın. Patatesleri  tavaya ilave edip bonfileyle birlikte soteleyin. Hepsini bir servis kabına alın. Arpacık soğanlarını başka bir tavada yumuşayana kadar haşlayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp mantarları soteleyin. Tuz ve et suyunu ilave edip orta ateşte 5 dakika pişirin. Sonra kremayı ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Patatesli eti, arpacık soğanları ve mantarları servis tabağına alıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!