ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI FAS MUTFAĞI DOLDURULMUŞ PATLICAN (FAS MUTFAĞI)

> DOLDURULMUŞ PATLICAN (FAS MUTFAĞI)
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Doldurulmuş patlıcan (Fas mutfağı) tarifi için malzemeler
  • 2 patlıcan
  • 100 gr basmati pirinci
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gr domates
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı file fıstık
  • 50 gr kuru üzüm
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kıyılmış maydanoz
  • 12 ince dilim domates
Doldurulmuş patlıcan (Fas mutfağı) Nasıl Yapılır

Patlıcanları enine ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın ve tuzlu suda bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patlıcanları kurulayıp fırında 15 dakika pişirin. Pirinci tuzlu suda haşlayın ve süzün. Ufak doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağı ile yüksek ateşte soteleyerek pişirin. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin ve pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Domates ve baharatları ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyu, pirinç, tuz, kuru üzüm, kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstıkları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı patlıcanların içlerine paylaştırıp her birinin üzerine üçer tane ince dilimlenmiş domates dizin. Patlıcanları fırın kabına yerleştirip bir miktar sıcak su dökün. Üzerini alüminyum folyo ile örtün ve fırında 35 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 8-10 dakika daha pişirin. Üzerine file fıstık ve kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.