ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER DOLDURULMUŞ PATLICAN (FAS MUTFAĞI)

Doldurulmuş Patlıcan (Fas Mutfağı)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Doldurulmuş Patlıcan (Fas Mutfağı) Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 100 gr basmati pirinci
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gr domates
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı file fıstık
  • 50 gr kuru üzüm
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kıyılmış maydanoz
  • 12 ince dilim domates

Doldurulmuş Patlıcan (Fas Mutfağı) Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları enine ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın ve tuzlu suda bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Patlıcanları kurulayıp fırında 15 dakika pişirin. Pirinci tuzlu suda haşlayın ve süzün. Ufak doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağı ile yüksek ateşte soteleyerek pişirin.
  • Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin ve pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Domates ve baharatları ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Limon suyu, pirinç, tuz, kuru üzüm, kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstıkları ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı patlıcanların içlerine paylaştırıp her birinin üzerine üçer tane ince dilimlenmiş domates dizin.
  • Patlıcanları fırın kabına yerleştirip bir miktar sıcak su dökün. Üzerini alüminyum folyo ile örtün ve fırında 35 dakika pişirin.
  • Folyoyu kaldırıp 8-10 dakika daha pişirin. Üzerine file fıstık ve kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!