ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER YUMURTALI ET

Yumurtalı Et

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yumurtalı Et Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 havuç
  • 8 su bardağı et suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • 15 gr margarin

Terbiye için

  • 30 gr margarin
  • 2 kahve fincanı un
  • Yarım su bardağı sıcak süt
  • 2 yumurta sarısı

Üzeri için

  • 2 dal taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yumurtalı Et Nasıl Yapılır?

Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritip havuçları ilave edin. 1-2 dakika soteledikten sonra 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Havuç püresini geniş bir tencereye alın.

Terbiye için, margarini  tavada eritip unu ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sıcak sütü ilave edin. Ocaktan alıp çırpılmış yumurtaları ekleyin. Çorbanın suyundan 3-4 çorba kaşığı alıp terbiyeye ilave edin. Terbiyeyi kaynayan çorbaya azar azar ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağında kızartılmış taze fesleğen yaprağı ile süsleyip sıcak servis yapın.

Havuç püresini geniş bir tencereye alın. Tuzu ilave edip kaynamaya bırakın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!