Yumurtalı Et

Yumurtalı Et
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yumurtalı Et için

Malzemeler

  • 4 havuç
  • 8 su bardağı et suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • 15 gr margarin

Terbiye için

  • 30 gr margarin
  • 2 kahve fincanı un
  • Yarım su bardağı sıcak süt
  • 2 yumurta sarısı

Üzeri için

  • 2 dal taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yumurtalı Et

Nasıl Yapılır

Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritip havuçları ilave edin. 1-2 dakika soteledikten sonra 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Havuç püresini geniş bir tencereye alın.

Terbiye için, margarini  tavada eritip unu ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sıcak sütü ilave edin. Ocaktan alıp çırpılmış yumurtaları ekleyin. Çorbanın suyundan 3-4 çorba kaşığı alıp terbiyeye ilave edin. Terbiyeyi kaynayan çorbaya azar azar ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağında kızartılmış taze fesleğen yaprağı ile süsleyip sıcak servis yapın.

Havuç püresini geniş bir tencereye alın. Tuzu ilave edip kaynamaya bırakın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo