ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YUMURTALI YEMEKLER YUMURTA VE DOMATES SOSLU BULGUR

Yumurta ve domates soslu bulgur

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yumurta ve domates soslu bulgur tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr iri bulgur
  • 250 gr haşlanmış ıspanak
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 85 gr ekmek içi
  • 5 yumurta
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 40 ml su
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 250 gr kiraz domates
  • Tuz
  • Karabiber

Sunum için

  • Akdeniz yeşillikleri

Yumurta ve domates soslu bulgur Nasıl Yapılır

Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sos için, şeker, sirke, su ve tuzu sos tenceresine alarak 1 dakika ısıtın. 2 yemek kaşığı soğan ve iri doğranmış domatesleri ekleyerek 2 dakika kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Bulguru tencereye alıp üzerini geçinceye kadar su ekleyin ve 10 dakika haşlayın. Süzerek bir kaba aktarın. Ispanak, bulgur, kimyon, rendelenmiş sarımsak, soğan ve ufalanmış ekmek içini bir kapta harmanlayın. Yarısını mutfak robotunda karıştırıp diğer karışıma ekleyin. 1 yumurta ekleyerek yoğurun. Karışımı 8 parçaya ayırarak yassı köfteler hazırlayın ve buzdolabında soğutun. Köfteleri ayçiçeği yağı ile yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Kalan 4 yumurtayı çok az yağ ile sahanda pişirin. Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine yumurtaları yerleştirip sos ve yeşillik ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.