Perişan kurabiye
Malzemeler:
- 250 gr pırasa
- 250 gr kıyma
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz (silme)
- Karabiber
- 2 adet yumurta
- 1 adet yufka
Yapılışı:
1- Pırasalar ince ince doğranır. Sıvıyağ ve tuz ilavesiyle kavurulur.
2- Kıyma ilave edilir ve kavurulmaya devam edilir. Kıymalar piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Yumurtalar harca eklenir.
3- Yufka muffin kaplarına pay edilir ( Düzgün kesmek istiyorsanız su bardağı ağzından yararlanabilirsiniz)
4- Yufkaların içine pırasalı kaymalı harç ilave edilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında yufkalar hafif kızarana kadar pişirilir.
Teşekkür ederiz.