Yufkada Pırasalı Yumurta

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Yufkada Pırasalı Yumurta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yufkada Pırasalı Yumurta için

Malzemeler

  • Yufka
  • pırasa
  • yumurta
  • kıyma
Yufkada Pırasalı Yumurta

Nasıl Yapılır

Malzemeler:

- 250 gr pırasa

- 250 gr kıyma

- 1 çorba kaşığı sıvıyağ

- 1 çay kaşığı tuz (silme)

- Karabiber

- 2 adet yumurta

- 1 adet yufka

Yapılışı:

1- Pırasalar ince ince doğranır. Sıvıyağ ve tuz ilavesiyle kavurulur.

2- Kıyma ilave edilir ve kavurulmaya devam edilir. Kıymalar piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Yumurtalar harca eklenir.

3- Yufka  muffin kaplarına pay edilir ( Düzgün kesmek istiyorsanız su bardağı ağzından yararlanabilirsiniz)

4- Yufkaların içine pırasalı kaymalı harç ilave edilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında yufkalar hafif kızarana kadar pişirilir.


Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo