ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YUMURTALI YEMEKLER YUFKADA PIRASALI YUMURTA

Yufkada Pırasalı Yumurta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkada Pırasalı Yumurta tarifi için malzemeler

  • Yufka
  • pırasa
  • yumurta
  • kıyma

Yufkada Pırasalı Yumurta Nasıl Yapılır

Malzemeler:

- 250 gr pırasa

- 250 gr kıyma

- 1 çorba kaşığı sıvıyağ

- 1 çay kaşığı tuz (silme)

- Karabiber

- 2 adet yumurta

- 1 adet yufka

Yapılışı:

1- Pırasalar ince ince doğranır. Sıvıyağ ve tuz ilavesiyle kavurulur.

2- Kıyma ilave edilir ve kavurulmaya devam edilir. Kıymalar piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Yumurtalar harca eklenir.

3- Yufka  muffin kaplarına pay edilir ( Düzgün kesmek istiyorsanız su bardağı ağzından yararlanabilirsiniz)

4- Yufkaların içine pırasalı kaymalı harç ilave edilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında yufkalar hafif kızarana kadar pişirilir.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.