ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER YUFKADA PIRASALI YUMURTA

Yufkada Pırasalı Yumurta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yufkada Pırasalı Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • Yufka
  • pırasa
  • yumurta
  • kıyma

Yufkada Pırasalı Yumurta Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

- 250 gr pırasa

- 250 gr kıyma

- 1 çorba kaşığı sıvıyağ

- 1 çay kaşığı tuz (silme)

- Karabiber

- 2 adet yumurta

- 1 adet yufka

Yapılışı:

1- Pırasalar ince ince doğranır. Sıvıyağ ve tuz ilavesiyle kavurulur.

2- Kıyma ilave edilir ve kavurulmaya devam edilir. Kıymalar piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Yumurtalar harca eklenir.

3- Yufka  muffin kaplarına pay edilir ( Düzgün kesmek istiyorsanız su bardağı ağzından yararlanabilirsiniz)

4- Yufkaların içine pırasalı kaymalı harç ilave edilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında yufkalar hafif kızarana kadar pişirilir.


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!