ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER PATLICANLI OMLET SARMA

Patlıcanlı Omlet Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Omlet Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 patlıcan
  • 1 kırmızı salçalık biber

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • Tuz

Patlıcanlı Omlet Sarma Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların uç kısımlarını kesip uzunlamasına ince dilimlere kesin. Tuzlu suda 10 dakika bekletip acısını alın.
  • Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp biberleri hafif kızartın. Patlıcan dilimlerini kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Yumurta, süt, mısır unu, peynir ve tuzu çukur bir kapta çatal ya da çırpma teli ile hafif çırpın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtıp yumurtalı karışımı dökün. Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin. Kızarınca ocaktan alıp servis tabağına aktarın.
  • Üzerini önce patlıcan dilimleri sonra kırmızı salçalık biberle kaplayıp kalın bir rulo şeklinde sarın. Verev dilimlere kesip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!