ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER DUTCH BABY

Dutch Baby

Dutch Baby

Henüz tanışmadıysanız tanıştıralım. “Dutch Baby Pancake” olur kendileri. Menşei Amerika olmasına rağmen fikrin Alman Pfannkuchen’den çıktığı söylentileri var. Ondan bu çelişkili durumlar. Onun dışında gariptir ki ünlü Alman şansölyesi Bismarck ile aynı ismi paylaştığı zamanlar da oluyor. Yorkshire pudingle şekilsel olarak benzerlik gösterse de içerik olarak azıcık farklı. İçinde hem tuz hem şeker ihtiva ediyor. Bundan mütevellit tatlıyla da tuzluyla da gidiyor. Fırın şart, ocakta ön pişirme paşa gönlünüz isterse. İçine girecek malzemelere göre kahvaltı, brunch, öğle yemeği varyeteleri yapılabilir. Demirbaş olanlar; yumurta, süt, un, vanilya, tuz ve şeker. Gerisi hayal ettiğiniz kadar. ABD’deki “The Original Pancake House” dutch pancake konusunda iddialı olsa da üşenip gidemeyenler için Amerika’dan tarif getirdik. Malzemeler hazırsa, Hülya Kemik'ten nefis dutch baby tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak yaban mersinli pankek ve muzlu pankek tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dutch Baby Tarifi İçin malzemeler

  • 3 Adet Büyük Boy Yumurta
  • ¾ Su Bardağı Süt
  • ½ Su Bardağı Un
  • ¼ Çay Kaşığı Tuz
  • ¼ Su Bardağı+1 Yemek Kaşığı Şeker
  • ½ Çağ Kaşığı Vanilya
  • 3 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağı

Servis İçin:

  • Taze Limon Suyu
  • Pudra Şeker

Dutch Baby Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı 118⁰-120⁰ derecelere ayarlayın. Döküm veya yapışmaz tavada tereyağını eritip bir kenarda bekletin.
  • Bir kapta yumurta, un, süt, tuz, vanilya ve ¼ bardak şekeri birleştirin.
  • Çırpma teli yardımıyla köpürene kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın.
  • Karışımı tavaya dökün ve kabarıp altın sarısı-sütlü kahve bir renk alana kadar önceden ısıttığınız fırında pişirin (yaklaşık 20 dk).
  • Dutch pancake’iniz fırından çıktığında az önceki kabarık ve havalı halinden eser kalmayacak.
  • Çökme gerçekleştiğinde tereyağıyla kenarlarını hafifçe yağlayın, üzerine limon suyu, toz şeker veya pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!