ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ TÜL BÖREĞİ

Tül Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tül Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 2.5 su bardağı süt
  • 5 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 100 gr kaşar peyniri
  • Tuz

Tül Böreği Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.
  • Rendelenmiş peynir, çırpılmış yumurta, bir tutam tuz ve yufka parçalarını süte ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, peynirli gül böreği tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!