Tül Böreği

Tül Böreği
11 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tül Böreği için

Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 2.5 su bardağı süt
  • 5 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 100 gr kaşar peyniri
  • Tuz
Tül Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.
  2. Rendelenmiş peynir, çırpılmış yumurta, bir tutam tuz ve yufka parçalarını süte ilave edip karıştırın.
  3. Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, peynirli gül böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo