Toros Çorbası

Toros Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Toros Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 2 yumurta akı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • 2 litre su
  • 250 gr haşlanmış nohut
  • 75 gr tereyağı 

Terbiye için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım limonun suyu
Toros Çorbası

Nasıl Yapılır

İrmik ile bulguru bir kapta karıştırın. Soğanı soyup rendeleyin. Yumurta aklarıyla birlikte bulgurlu karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve çok az su ekleyip hamur kıvamında yoğurun. Karışımı nohut büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Et suyunu tencerede ısıtıp bulgurlu topları haşlayın.

Nohudu tencereye ekleyip 5 dakika pişirin. Terbiye için, un, yoğurt ve limon suyunu bir kapta çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan çok az ekleyip ılıtın. Tencereye ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin. Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo