ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ PİRİNÇLİ TURŞU KAVURMA

Pirinçli turşu kavurma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinçli turşu kavurma tarifi için malzemeler

  • 1 kg yeşil domates turşusu 2 soğan 2 diş sarımsak 5 çarliston biber 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 3 dal taze nane Yeterince su Tuz
  • karabiber

Pirinçli turşu kavurma Nasıl Yapılır

Yeşil domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Sudan geçirip süzgece alın. Soğan, sarımsak ve çarliston biberleri kıyın. Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Yıkayıp süzün.

Tencerede sıvıyağı kızdırıp soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pirinç, süt, tuz ve karabiber ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp ince kıyılmış nane ile süsleyin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : ÖNERİ
Geleneksel adı Ana hatun olan bu yemeği dilerseniz mevsiminde yeşil domatesle de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.