ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ PİRİNÇLİ TURŞU KAVURMA

Pirinçli Turşu Kavurma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pirinçli Turşu Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg yeşil domates turşusu
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 çarliston biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 dal taze nane
  • Yeterince su
  • Tuz
  • Karabiber

Pirinçli Turşu Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Yeşil domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Sudan geçirip süzgece alın. Soğan, sarımsak ve çarliston biberleri kıyın. Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Yıkayıp süzün.
  • Tencerede sıvıyağı kızdırıp soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Üzerini örtecek kadar su ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pirinç, süt, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp ince kıyılmış nane ile süsleyin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : ÖNERİ
    Geleneksel adı Ana hatun olan bu yemeği dilerseniz mevsiminde yeşil domatesle de yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!