ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ MARMELATLI LOKMA

Marmelatlı lokma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Marmelatlı lokma tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı instant toz maya 2 çorba kaşığı tozşeker 3 yumurta sarısı 50 gr margarin 1 limonun rendelenmiş kabuğu Çilek veya ahududu marmeladı Kızartma için bol sıvıyağ 2 çorba kaşığı pudraşeker Bir tutam tuz

Marmelatlı lokma Nasıl Yapılır

Sütü ılıtın. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına alıp maya, tuz, tozşeker ve ılık sütü ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.

Hamuru hava kabarcıkları kalmayacak şekilde tekrar yoğurun. 3 yumurta sarısı, margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip yoğurun. Üzerini bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurup top şeklinde kapatın. Küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe yassılaştırıp ortalarına parmağınızı batırarak birer çukur açın.

Bol miktarda sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 

Ortalarına çay kaşığı ile marmelat doldurup pudraşeker serpiştirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.