ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ KESTANELİ VE BALKABAKLI KUP

Kestaneli ve balkabaklı kup

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli ve balkabaklı kup tarifi için malzemeler

  • 2 kg balkabağı1.5 kg kestane2 su bardağı tozşekerMuhallebi için: Yarım su bardağı tozşeker1 çorba kaşığı un1 yumurta sarısı1 çorba kaşığı nişastaYarım su bardağı su3 su bardağı süt2 çorba kaşığı file antepfıstığı

Kestaneli ve balkabaklı kup Nasıl Yapılır

Balkabağını temizleyip dilimleyin. Tencereye alıp üzerine 1 bardak tozşeker ve yarım bardak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp iyice yumuşayana kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.

Kestanelerin üzerini bıçakla çizip haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın. 1 bardak şeker ekleyip kısık ateşte karıştırarak 6-7 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğutun.

Muhallebi için, yumurta sarısı ve şekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Nişasta ve unu yarım bardak suda ezip yumurtalı karışıma ekleyin. Üzerine sütü döküp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin. Mikserle çırparak soğutun.

Servis kadehlerine sırasıyla kabak, muhallebi, kestane ve kabağı ilave edip antepfıstığı ile süsleyin. Buzlukta 15 dakika bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.