ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ KESTANELİ VE BALKABAKLI KUP

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg bal kabağı
  • 1.5 kg kestane
  • 2 su bardağı toz şeker

Muhallebi için:

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı file antep fıstığı

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını temizleyip dilimleyin. Tencereye alıp üzerine 1 bardak toz şeker ve yarım bardak su ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp iyice yumuşayana kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.
  • Kestanelerin üzerini bıçakla çizip haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın.
  • 1 bardak şeker ekleyip kısık ateşte karıştırarak 6-7 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğutun.
  • Muhallebi için, yumurta sarısı ve şekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Nişasta ve unu yarım bardak suda ezip yumurtalı karışıma ekleyin.
  • Üzerine sütü döküp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin. Mikserle çırparak soğutun.
  • Servis kadehlerine sırasıyla kabak, muhallebi, kestane ve kabağı ilave edip antep fıstığı ile süsleyin. Buzlukta 15 dakika bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!