ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ KAYISILI BROWNİE

Kayısılı Brownie

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Brownie Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr bitter çikolata
  • 100 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 300 gr taze kayısı

Kayısılı Brownie Nasıl Yapılır?

Çikolatayı küçük parçalara kırıp porselen bir kâseye alın. Tereyağını ilave edip benmari usulü eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.

Yumurtaları tozşekerle bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve çikolatalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin.

Kenarları 22 cm olan kare fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Üzerine kesik kısımları alta gelecek şekilde kayısıları dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca kare şeklinde dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!