Kayısılı Brownie

Kayısılı Brownie
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Brownie için

Malzemeler

  • 300 gr bitter çikolata
  • 100 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 300 gr taze kayısı
Kayısılı Brownie

Nasıl Yapılır

Çikolatayı küçük parçalara kırıp porselen bir kâseye alın. Tereyağını ilave edip benmari usulü eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.

Yumurtaları tozşekerle bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve çikolatalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin.

Kenarları 22 cm olan kare fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Üzerine kesik kısımları alta gelecek şekilde kayısıları dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca kare şeklinde dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo