ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER TAHİNLİ VE TARÇINLI ÇÖREK

TAHİNLİ VE TARÇINLI ÇÖREK

Tahinli ve tarçınlı çörek
6 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli ve tarçınlı çörek tarifi için malzemeler
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3.5 su bardağı un

Arası için

  • 1.5 su bardağı esmer toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tarçın
  • 100 g tereyağı
  • 1 su bardağı tahin

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Susam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Tahinli ve tarçınlı çörek Nasıl Yapılır

  • Hamuru için süt, su ve mayayı geniş bir kasede maya tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Toz şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 40 dakika kadar dinlendirin.
  • Arası için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Tahini ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Esmer toz şeker ve tarçını bir kasede karıştırın. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bezelere ayırın.  Bezeleri bir merdane yardımıyla ince açın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla tahin sürün ve şekerli tarçın serpin. Bezeleri dörde katlayın ve elinizle bastırarak kare şekline getirin. Karelerden 2 cm’lik şeritler kesin ve şeritlerin uç kısımlarından tutarak rulo yapın. Ruloları kıvırıp kendi etrafında dolayın.
  • Çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!